Noutăți, știri, editoriale

EDITORIAL
17th Aug, 2017

CUM CUNOAȘTEM UN ORAȘ

A cunoaşte un spaţiu social reprezintă un demers provocator, complex, de care avem nevoie atunci când dorim să realizăm strategii de revigorare urbană, de intervenţie comunitară şi dezvoltare durabilă sau când pur şi simplu suntem interesaţi să descoperim care este pulsul comunităţii în care trăim. Studiul Vital Signs Iaşi vine în întâmpinarea acestei nevoi, constituind un instrument util pentru cetăţean, mediul universitar, ONG, societatea civilă, sectorul de afaceri sau pentru oricine este preocupat de realitatea locală, prin furnizarea de date care ajută la trasarea unei imagini de ansamblu cu privire la spaţiul în care trăieşte sau îşi desfăşoară activitatea.

20th Jul, 2017

Fundația Comunitară Iași a lansat Vital Signs Iași

Fundația Comunitară Iași a lansat miercuri, 19 iulie, Vital Signs Iași, raport de cercetare care colectează date cu privire la 11 domenii importante pentru comunitate. Construită pe baza unei metodologii folosită de fundațiile comunitare la nivel internațional, cercetarea surprinde situația calității vieții și identifică nevoi sau oportunități de acțiune în Iași. Cercetarea Vital Signs Iași […]

18th Jul, 2017

CONTEXTUL CERCETĂRII VITAL SIGNS IAȘI

Vital Signs este o cercetare folosită în comunitate pentru a monitoriza, pe baza unei metodologii, situația din domenii cheie ale calității vieții și pentru a identifica nevoi sau oportunități de acțiune.

EDITORIAL
18th Jul, 2017

PE CE NE BAZĂM CÂND INVESTIM ÎN COMUNITATE?

Cum poate o bancă să susțină comunitatea pe termen lung, dincolo de obiectul de activitate de zi cu zi? Finanțăm afaceri cu potențial de durată pentru clienții noștri, susținem bunăstarea familiilor lor, creăm un mediu de lucru nediscriminatoriu cu șanse egale pentru fiecare angajat, sprijinim comunitățile și protejăm natura.

EDITORIAL
18th Jul, 2017

PROVOCĂRI CARE NASC OPORTUNITĂȚI

Soluții locale pentru nevoi locale. Acesta este dictonul după care ne ghidăm activitatea de mai bine de cinci ani ca Fundație Comunitară. Aducem împreună oamenii cu inițiativă din comunitate și pe cei care au capacitatea de a le susține financiar ideile, pentru ca împreună să facem din Iași, un oraș în care ne face plăcere să locuim.

RAPORT

  • RAPORTUL VITAL SIGNS IAȘI 2017

    Elaborat după un format internaţional, studiul pilot Vital Signs Iaşi îşi propune să traseze o imagine de ansamblu cu privire la vitalitatea urbană locală, plecând de la 11 domenii de interes care definesc pilonii de dezvoltare ai oricărui spaţiu social.

    DESCARCĂ RAPORT